Ter Hoffsteedeweg 1, 2051EN Overveen
023-5254543
info@fysiotherapieoverveen.nl

RSQ1 TherapieDe RSQ1 is een innovatief elektrostimulatie device, welke indien mogelijk altijd wordt ingezet in combinatie met functionele oefeningen. Het device is gekeurd als medisch hulpmiddel (CE IIa markering), wat inhoudt dat deze volledig is getest op behaalde resultaten, gebruikersvriendelijkheid en veiligheid.
 
Als praktijk zijn we van de start van de ontwikkeling betrokken geweest bij dit apparaat.  Direct na de introductie in 2013 hebben we dit dan ook als behandelmogelijkheid binnen onze praktijk geïntroduceerd. Al onze fysiotherapeuten hebben de gecertificeerde opleiding gevolgd, waarmee zij volledig bevoegd zijn om deze RSQ1 in te zetten binnen de bij Fysiotherapie ‘Overveen’ bestaande behandelprogramma’s. De RSQ1 is in eerste instantie ontwikkeld met het oog op de volgende toepassingen:
·         Ondersteuning van krachttraining;
·         Sneller herstel na inspanning;
·         Ontspannen van spieren;
·         Onderhoud en verbetering van de mobiliteit.
·         Ondersteuning van warming-up/ cooling-down;
Door de ruime ervaring in onze praktijk hebben wij inmiddels ook goede resultaten behaald bij andere klachten, zoals bijvoorbeeld , herstel na operaties in bijvoorbeeld het knie of enkel gewricht, inversietrauma, artrose en neuropathische klachten.  
Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met de praktijk of op de site van RSQ¹ .